Hoe wordt u lokaal bekender via het internet? (waardoor u meer kunt verkopen!)

09-09-2018
Een béétje ondernemende dealer in binnen- en buitenzonwering weet natuurlijk wat SEO-marketing is.

Toch?

Als uw antwoord op deze vraag ‘Ja’ is, dan hoeft u dit blog niet verder te lezen. Dan zit het allemaal wel snor.

Maar als het antwoord op de SEO-vraag (toch) ‘Nee’ is, dan moet u sowieso even verder lezen.

We delen namelijk graag drie tips waarmee u uw lokale bekendheid – via het internet – kunt vergroten. We gaan er daarbij dan wel van uit dat u een responsive website hebt. We gaan het met u hebben over SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization.

Dit betekent niets meer of minder dan goed vindbaar zijn in zoekmachines als Google.

Dus, dat als mensen in Google iets intoetsen als ‘zonwering’ en dan bijvoorbeeld ‘uw plaatsnaam’, dat u dan bovenaan de gevonden zoekresultaten staat. Daar zijn allerlei trucjes voor, die soms ook nog wel eens flink wat geld kosten, om hoog op de ranglijst te komen.

Maar heel veel kunt u ook zelf zo goed mogelijk regelen.

Drie tips om via het internet bekender te worden en positief invloed uit te oefenen op uw eigen SEO.
 

1. Gebruik Social Media

Geen enkel bedrijf – ook u niet – kan zónder Social Media. Dit is van belang voor de online vindbaarheid maar het wordt ook steeds belangrijker op regionaal en lokaal niveau.

Zo is het van belang om content te delen die relevant is voor uw dorp, stad of het verzorgingsgebied waarin u actief bent. Ja, noem dus in de teksten concreet de plaatsnamen.

Google is al zo slim om dan te concluderen dat u ‘een belang’ heeft in die regio. En dus wordt u hoger geplaatst in de zoekmachinemarketing; zeker als u die content dan ook nog slim deelt op Social Media. U zult immers ongetwijfeld veel lokale volgers hebben, toch?


 

2. Maak gebruik van reviews!

Wees eens eerlijk; als u een hotel in het buitenland zoekt, voor uw vakantie, dan kijkt u tegenwoordig toch ook naar de reviews.

Als er dan bij staat dat bijvoorbeeld de WIFI heel slecht is, dan kan dit voor u een reden zijn om dat hotel niet te boeken.

Wel… zo kijkt de hedendaagse consument ook in zijn online zoektocht naar zonwering. Vraag dan ook reviews aan klanten en plaats deze op uw website. Door zowel de naam als de woonplaats te benoemen, ziet Google dat u relevant bent binnen dat gebied. En u scoort hoger met uw SEO.


3. Maak connecties met andere lokale sites

Deze derde tip is wel wat lastiger, maar tegelijkertijd wel uitvoerbaar. Zo zijn er veel kleine lokale kranten die ook een uploadmodule hebben voor lokaal nieuws. Maak daar gebruik van.

Schrijf leuke blogs of nieuwsartikelen en upload deze bij de lokale kranten. Uiteraard zorgt u er voor dat die artikelen gelinkt worden aan uw eigen site. Google ziet in dit geval andermaal dat u in die regio relevant bent.

Het levert een positieve impuls op aan uw organische SEO.

Heel veel succes hiermee.
We gunnen u lokaal een wereldberoemde status!


Overigens… wij hebben er uiteraard geen bezwaar tegen als u in al die SEO-trucjes de naam ‘Rainbow-Collection’ ook eens laat vallen.

Als u dit blogje interessant vond, dan raden we u ook aan om ons blog te lezen dat het antwoord geeft op de vraag hoe een goede zakelijke website er uit moet zien....Robert Bosch
Rainbowsol


Hebt u vragen? Mail mij!