Wat gebeurt er als u een aanbieding bent vergeten te verwijderen van uw website…

19-07-2018
Natuurlijk bedenkt u – als dealer in buitenzonwering – regelmatig acties en aanbiedingen.

Bijvoorbeeld in het voorjaar om de verkoop weer op gang te krijgen. En, uw bekendheid te vergroten. Logisch!

Het is ook leuk om daarmee consumenten te verleiden kennis met u te maken óf te laten terugkomen in de showroom.Uiteraard vermeldt u die aanbieding prominent op uw website.

Vanzelfsprekend verwijst u vanaf uw Social Media-accounts, en wellicht vanuit een maandelijkse digitale nieuwsbrief, naar die aanbieding.

En eigenlijk weten we ook wel zeker dat u in de (lokale) kranten adverteert om het prachtige aanbod onder de aandacht te brengen.


Allemaal prima! Blijven doen!

Maar… wat gebeurt er als u een aanbieding bent vergeten te verwijderen van uw website? Dus, dat u zelf in de veronderstelling bent dat de aanbieding al lang uit beeld is, maar dat een shoppende consument ineens de voordelen van het aanbod claimt.

Bijvoorbeeld een gratis motor en afstandsbediening bij een zonwering. Of 20% korting op de aankoopprijs. Of, gratis inmeten en monteren.

Wel…

Als u in uw publicaties géén geldigheidsdatum van de aanbieding communiceert, dan mag een consument er van uitgaan dat het aanbod nog geldt.

Als de consument niet had kunnen vermoeden dat het aanbod niet meer geldig was, dan heeft de consument het recht om u – als retailer – aan het advertentieaanbod te houden. Hoe vervelend dit nu ook voor u is.Daarom….
  • Als u een aanbieding communiceert, publiceer daar dan altijd een einddatum bij.
     
  • Als u een aanbieding hebt, dan kunt u hier ook een ‘beperkende factor’ aan toevoegen, door bijvoorbeeld te stellen dat het aanbod geldt ‘zo lang de voorraad strekt’ of ‘voor de eerste 100 klanten die binnenstappen’.

    Hoewel in theorie een consument dan nog wel degelijk rechten kan doen gelden, zal het voor die consument lastig zijn om te ‘bewijzen’ dat hij daadwerkelijk bij bijvoorbeeld de eerste 100 klanten behoort.

Belangrijkste tip:

Voorkomen is beter dan genezen. Besteed aandacht aan de content van uw website.
  • Als u een aanbod publiceert, noteer dan in uw agenda wanneer die aanbieding moet worden verwijderd van uw website.
     
  • Of, overleg met uw websitebouwer of er een module in de site kan worden gebouwd, waardoor de aanbieding op de gekozen datum daadwerkelijk verdwijnt van de site.

Blijf dus alert! Veel succes!


Robert Bosch
Rainbowsol


Hebt u vragen? Mail mij!