7 verrassende tips om de komende dagen niet oververhit te raken

23-07-2019
Code oranje!
Code rood!

We staan met z'n allen weer op scherp. Het wordt warm, warm en warm. Volgens de metereologen gaat zelfs het hitterecord van 1944 er aan. 

Wat te doen? 


Wij hebben daarom in dit blog 7 eenvoudige tips op een rijtje gezet waarmee we u graag door deze ongekend (en eigenlijk: on-Nederlandse dagen) loodsen. 
 

1. Water op uw polsen!

Natuurlijk weet u dat u bij deze hitte veel moet drinken. Maar, als u dan toch bij de kraan staat, laat dan ook water op uw polsen lopen. Dat is het beste middel om uw lichaam te laten koelen!

2. Eet niet te zwaar!

Het is belangrijk bij deze hitte om uw zout- en vochtgehalte goed in de gaten te houden. Daarom: eet groenten en fruit als meloen, sla, tomaat, aardbeien, avocado en witlof. We begrijpen dat de BBQ aanlokkelijk is maar echt... al dat (zware) vlees is niet goed voor uw lichaam bij deze hitte.

3. Doe niks!

Wij Nederlanders hebben het altijd druk-druk-druk. Maar waarom? Kies er bewust eens voor om niets te doen. NIETS met hoofdletters. Relax! Het heeft helemaal geen zin om u druk te maken tijdens deze hittegolf.

4. Siësta!

Die Spanjaarden doen dat goed, hoor. Zo tussen 1 en 4 uur 's  middags gaat bij hen in de zomer het tempo omlaag. Best lastig uiteraard als u zaken doet met Spanje want tussen die tijdstippen zijn bedrijven nauwelijks bereikbaar maar...  zijn we toch niet een beetje jaloers op ze? Dus de tip is: neem bij deze hitte ook een siësta. 
Zie tip 3. Niets doen. Vooral tussen 1 en 4 uur 's middags als de temperaturen het hoogst zijn.

5. Haal de elektrische apparaten van het stroom

De radio, de TV... ze geven allemaal warmte af. Trek daarom de stekkers uit het stopcontact. Scheelt warmte! En, laten we eerlijk zijn: in de zomermaanden is er toch nooit iets bijzonders op televisie, dus u hoeft deze dus helemaal niet aan te zetten.

6. Ga naar de film!

Is het thuis echt niet meer uit te houden? Wel, ga dan naar de bioscoop. Er draaien genoeg films en vaak zijn juist de bioscoopzalen lekker koel. Tussen 1 en 4 uur 's middags draaien genoeg films. U zult overigens verrast zijn: in de bioscoppen is het drukker dan u wellicht denkt, zo tijdens een hittegolf.

7. Schaf een zonwering aan!

Euhm... dit vinden wij eigenlijk wel één van de beste tips. We hebben het over goede zonwering, bijvoorbeeld in de tuin of aan de gevel van uw appartement, op het balkon.
Als u deze 's ochtends vroeg al uitklapt, dan creërt u niet alleen prettige schaduw in de tuin maar u 'verduistert' ook enigszins de huiskamer. Daarmee houdt u de plakkende warmte ook buiten.Voor wat betreft die zonweringen: er zijn ongekend veel mogelijkheden. De Rainbow-Collection is heel uitgebreid.

En praktisch alles is op maat te maken. Daarom adviseren we u om eens contact op te nemen met een dealer bij u in de buurt om van gedachten te wisselen.

Rainbow-Collection is Making Shadow Beautiful.