1

Het is lente! We wensen u een goede verkoop!

19-03-2019
De lente begint. Wij hopen echt dat we de laatste onstuimige weken nu achter ons hebben gelaten. We willen de zon zien! En dat gaat gebeuren. Hoera...

Rainbowsol-Vakhandel-Monitor 2018/2019 - ‘Stemming in zonweringsbranche is positief. Het noorden van het land is het meest tevreden’

10-12-2018
De zonweringsvakhandel in het noorden van het land is het meest positief over de behaalde resultaten in 2018, maar heeft ook de hoogste groeiverwachtingen voor het jaar 2019.

Hoewel in elke door Rainbowsol onderzochte regio (Noord-, Midden- en Zuid-Nederland) de stemming méér dan positief is, springen de dealers in het noorden van het land daar het meeste uit.

Rainbowsol-Vakhandel-Monitor 2018/2019 - ‘Stemming in zonweringsbranche is positief. Het noorden van het land is het meest tevreden’

10-12-2018
De zonweringsvakhandel in het noorden van het land is het meest positief over de behaalde resultaten in 2018, maar heeft ook de hoogste groeiverwachtingen voor het jaar 2019.

Hoewel in elke door Rainbowsol onderzochte regio (Noord-, Midden- en Zuid-Nederland) de stemming méér dan positief is, springen de dealers in het noorden van het land daar het meeste uit.

Ons zomerrooster gaat per 30 juli van start!

19-07-2018
Het kán niet op! Wat een heerlijke zomer beleven we in Nederland tot nu toe! Laten we hopen dat we dit kunnen vasthouden!

Goed voor uw en onze business!  ;-)

Dealers in het zonweringsvak: opgelet als u in 2018 weer met ZZP’ers samenwerkt! (Nieuwe wetgeving uitgesteld tot 1 januari 2020 maar…)

09-03-2018
Veel dealers in het zonweringsvak werken graag met ZZP’ers. Volledig terecht. Er zijn genoeg redenen te bedenken om juist met ZZP’ers te werken!

Nu het seizoen nadert, is het van belang om u weer eens even van een update te voorzien ten aanzien van de soms ingewikkelde wet- en regelgeving ten aanzien van ZZP’ers, gekoppeld aan de handhaving wet DBA. U hebt er misschien ook over gelezen in het nieuws.

‘Meer omzet kan alleen als je actuele kennis in huis hebt’ (Inspiratie was het sleutelwoord tijdens de Rainbowsoltrainingen)

19-02-2018
Vorige week zijn we in Assen gestart met onze jaarlijkse producttrainingen. Rainbowsolmedewerker Evert de With, die de trainingen verzorgde, kreeg er zelf ook volop energie van.

“Ik merkte dat de groepen zeer leergierig waren,” zegt hij. “Ze zijn klaar voor de toekomst. En, ik zou bijna willen zeggen: al diegenen die niet zijn geweest, hebben wat gemist.”

Terugblik op de Polyclose. Drie vragen aan Team Rainbowsol.

29-01-2018
Van 17 tot en met 19 januari jl. waren we (uiteraard!) aanwezig op de Polyclose in Gent. Team Rainbowsol had er zin in en alle verwachtingen werden waargemaakt. 

Wij stelden drie vragen aan Marcel van der Gun en Robert Bosch van Rainbowsol. Over de Polyclose vanzelfsprekend!

Trainingen Rainbowsol en Somfy 2018

22-01-2018
In 2017 hebben wij een duidelijke verschuiving waargenomen in de toepassing van
Somfy-producten in gemotoriseerde buitenzonwering-producten. Mede door de komst van zonweringen met app-bediening.

Hierdoor ingegeven menen wij dat het van groot belang is voor u om deel te nemen aan de voor komend voorjaar georganiseerde Rainbowsol/Somfy trainingen. Hiermee kunnen we u, nog vóór de start van het seizoen 2018, de juiste kennis meegeven, die noodzakelijk is om uw cliënten van het juiste advies te kunnen voorzien.

 

Zijn we in Nederland wel ondernemend genoeg?

15-12-2017
In november 2017 verscheen een boeiend rapport: 'De staat van het MKB'. Daarin werd zelfs een zgn. 'winstwaarschuwing' gegeven. Met andere woorden: pas op, beste ondernemers van Nederland! Het gaat nu goed maar het blijft niet altijd zo goed gaan!

Aflevering 8 Interviewcyclus met Rainbowsolklant Jokazon in Ter Apel: "Ik verkoop heel veel via Facebook"

01-12-2017
Het leven van een zonweringsdealer is per definitie druk. Vooral in het voorjaar. Dat zal geen nieuws zijn. Maar we merkten die drukte meteen toen we in gesprek waren met Roy Kamst, eigenaar van Jokzon Zonweringen in Ter Apel.

We zaten midden in het interview toen daar ineens een grote vrachtwagen voor de deur stond en een zending kwam afleveren. Het was een vrachtwagen van Rainbowsol.

Rainbowsol viert de Dag van de Ondernemer met burgemeester en wethouder uit Leerdam

18-11-2017
Vrijdag 17 november vond in Nederland voor de tweede keer de Dag van de Ondernemer plaats. Terwijl premier Mark Rutte op het Torentje enkele MKB-ondernemers ontving, zo liet het college van Burgemeester en Wethouders in Leerdam zich ook niet onbetuigd.

Zij gingen op bezoek bij... Rainbowsol!

Rainbowsol natuurlijk weer present op Polyclose 2018

13-11-2017
Het is iedere twee jaar weer een prachtig gezicht, al die zonweringsfabrikanten en – leveranciers bijeen op die unieke beurs in de Benelux, de Polyclose in Gent, België.

Aflevering 7 Interviewcyclus met Rainbowsolklant Snoek in Volendam: "‘Bij Rainbowsol kun je altijd zeggen als er iets op je hart ligt’

22-10-2017
Dit jaar bestaat de zaak van André Snoek (51) in Volendam precies 65 jaar. “Ik ben de tweede generatie. Ik heb het in 1997 van mijn vader Cees overgenomen.

In 2010 startten we de samenwerking met Rainbowsol,” vertelt een zichtbaar bevlogen André. “De aanleiding? Ik ontving een prikkelende mailing.”

Rainbowsol investeert! Nieuwe Jentschmann Sewsy-6 voor onze confectie-afdeling

28-09-2017
Zeer recentelijk hebben wij - van Rainbowsol in Leerdam - geïnvesteerd in onze eigen doek-confectie-afdeling. Door de toegenomen drukte en dito omzet was het noodzakelijk de confectie-afdeling uit te breiden met een nieuwe banen-stik-machine.

Aflevering 6 (+VIDEO!) - Interviewcyclus met Rainbowsolklant A5 Heidi Wind van Deco in Zwolle. "Mijn kennismaking met Rainbowsol? Oh, daar komt wéér een vertegenwoordiger!"

23-09-2017
Sinds 2012 doet Heidi Wind, van A5 Deco in Zwolle, met veel plezier zaken met Rainbowsol. "De allereerste keer dat ik kennismaakte met Rainbowsol, was tijdens een bezoek van Robert Bosch aan onze winkel. Ik weet nog wat ik toen dacht: “Oh, daar komt wéér een vertegenwoordiger in zonweringen!”

U komt toch ook naar de Romazo branchedag op 6 november?

12-09-2017
Op maandag 6 november 2017 vindt in theater 't Spant de Romazo Branchedag plaats. Wij - van Rainbowsol - nodigen u graag uit om naar dit grootse event te komen.

Aflevering 5 - Interviewcyclus met Rainbowsolklant C. van de Bilt in IJsselstein - "Zonweringen worden steeds meer een alles-in-één-product"

19-08-2017
Is de zaak van Cornel van de Bilt, in IJsselstein, de meest bijzondere zaak van Nederland op het gebied van zonweringen? Het zou zomaar kunnen.

Het vakblad Z&R schreef er ooit een opvallend artikel over.

Cornel van de Bilt moet er om lachen. “Ik denk dat we inderdaad iets doen waar veel andere zaken, die zonweringen verkopen, nooit aan zullen beginnen…”

Aflevering 4 - Interviewcyclus met Rainbowsolklant Venster Center in Dordrecht - "Ik wil vooral betrouwbaar zijn."

12-08-2017
Als we in gesprek willen gaan met Lardo de Koning, eigenaar van Venster Center in Dordrecht én ook dealer van de Rainbowsol-collectie, dan moeten we even wachten.

Lardo is in de winkel in gesprek met een oudere heer die op zoek is naar een schroefje voor een rolgordijn. Dat is hij namelijk kwijt. Lardo vindt een nieuw schroefje en geeft het aan de man....

VIDEO - Evert de With, verantwoordelijk voor de Technische Support, stelt zichzelf voor

01-08-2017
Evert de With, al sinds 2011, werkzaam bij Rainbowsol in Leerdam, stelt zich in een korte videoboodschap aan u voor...

(VIDEO) - Wij wensen u een goede zomervakantie + dienstmededeling

11-07-2017
In een korte vlog wenst Robert Bosch van Rainbowsol iedereen een goede zomervakantie. Ook heeft Robert nog een belangrijke dienstmededeling voor alle dealers!

Onze website nu ook mobile responsive

05-07-2017
Onze website is sinds deze week ook mobiel responsive. Het was een logische stap die we maakten omdat...

Rainbowsol blogt en... vlogt!

21-06-2017
Gisteren (20 juni) zijn wij in Leerdam gestart met het opnemen van enkele vlogs, die we binnenkort online gaan zetten. Jawel... Rainbowsol gaat helemaal met haar tijd mee!

Een extra argument voor de verkoop in de showroom (Vertel iets over de toegenomen zonkracht in Nederland!)

19-06-2017
Het is altijd verstandig om tijdens een verkoopgesprek in de showroom zo veel mogelijk in te spelen op de actualiteit. Als dat kan, uiteraard. Maar in deze zomerse weken kan dat! Want, er is een extra argument ontstaan om de verkoop van zonweringen aan de consument kracht bij te zetten!

Uitstel handhaving wet DBA tot 1 juli 2018

05-06-2017
Zonweringsdealers in NL krijgen - net als andere bedrijven die ZZP'ers inhuren - tot 1 juli 2018 respijt om aan te tonen dat de ingehuurde ZZP'ers daadwerkelijk ondernemers zijn en niet in dienst zijn. De controle op naleving van de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) is uitgesteld...

Aflevering 2 - Interviewcyclus met Rainbowsolklant Sunsrise Zonwering in Heerhugowaard. "We hebben nooit echt een dip gehad"

23-05-2017
Het verhaal van zonweringsdealer Sunrise in Heerhugowaard, van vader en zoon Ron en Iwan Escabache en schoonzoon/zwager Kevin Elderhorst, is een prachtig ondernemersverhaal...

Rainbowsol neemt drie nieuwe wagens in gebruik

05-05-2017
Deze weken nemen wij vol trots drie nieuwe lichtgewicht schuifzeil carrosserieën in gebruik.

 

Aflevering 1 - Interviewcyclus met Rainbowsolklant De Woonzaken in Heemskerk - 'Wij verkopen vooral vertrouwen'

22-04-2017
Als je met Alex de Ruijter spreekt, bedrijfsleider van De Woonzaken in Heemskerk, dan merk je meteen dat je met een ondernemende geest aan tafel zit.

Zonweringsdealers tevreden over Rainbowsoltrainingen

09-03-2017
In samenwerking met de firma Somfy, organiseerde Rainbowsol in de afgelopen weken een aantal keren diverse inspirerende trainingen voor de detailhandel.

Er werd aandacht besteed aan de uitdagingen voor de verkoper in de winkel én uiteraard werd er gesproken over de technische details, zowel van de Rainbow Collection als die van de Somfy motoren.

 

In gesprek met Rainbowsol

17-01-2017
Een gesprek met Marcel van der Gun en Robert Bosch van Rainbowsol in Leerdam is altijd een gesprek over strategie, waarbij meteen een koppeling wordt gemaakt met kwaliteit en klantvriendelijkheid.