1

Een extra argument voor de verkoop in de showroom (Vertel iets over de toegenomen zonkracht in Nederland!)

19-06-2017
Het is altijd verstandig om tijdens een verkoopgesprek in de showroom zo veel mogelijk in te spelen op de actualiteit. Als dat kan, uiteraard. Maar in deze zomerse weken kan dat! Want, er is een extra argument ontstaan om de verkoop van zonweringen aan de consument kracht bij te zetten!

Zo zijn in de afgelopen weken veel berichten verschenen over de toename van de zonkracht in Nederland.

TIP:


Download (PDF) een artikel hierover dat u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld uw eigen site. Of, over te nemen op uw eigen Social Media. Het een en ander wordt in 'consumententaal' uitgelegd.Zeldzaam hoog


Niet alleen diverse kranten en internetsites, maar ook actualiteitenprogramma's op de radio en TV besteedden er aandacht aan. Zelfs het RTL Nieuws en het NOS-Journaal hadden het over de gevaren van de toegenomen zonkracht in Nederland, die in de afgelopen weken zelfs enkele keren 'zeldzaam hoog' was.

De zonkracht is de maat voor de intensiteit van de UV-straling.

Hiermee wordt bepaald hoe lang de huid aan de zon kan worden blootgesteld zonder te verbranden. Zo kun je bij zonkracht 3 ongeveer een half uur in de zon blijven. Bij zonkracht 5 is dat 20 minuten en bij zonkracht 7 slechts een kwartier.

De zonkracht hangt af van verschillende factoren.

Zo speelt de stand van de zon, het tijdstip van de dag, de dikte van de ozonlaag en natuurlijk de mate van bewolking mee in welke mate de zonkracht ons bereikt.


 

In verkoopgesprek


Dit thema is heel goed te gebruiken in een verkoopgesprek over zonweringen, in bijvoorbeeld de tuin. Want, natuurlijk zijn er altijd mensen die soms nog twijfelen of ze wel of niet tot een aanschaf moeten overgaan.

Om het met deze mensen over de gevaren van zonkracht te hebben, is er een eerlijk nieuw argument ontstaan, waar je het over kunt hebben. Het zou mensen, die hun eigen gezondheid vanzelfsprekend ook belangrijk vinden, net het 'vriendelijke zetje' kunnen geven om tot een verstandige aanschaf over te gaan.

Hebt u vragen hierover?
Mail ons op r.bosch@rainbowsol.nl

TIP:


Download (PDF) een artikel hierover dat u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld uw eigen site. Of, over te nemen op uw eigen Social Media. Het een en ander wordt in consumententaal uitgelegd.
 

BELANGRIJK OM OOK TE LEZEN:
Voor al die dealers die veel met ZZP'ers werken; uitstel handhaving wet DBA is aangekondigd door staatssecretaris Wiebes.