1

Rainbowsol viert de Dag van de Ondernemer met burgemeester en wethouder uit Leerdam

18-11-2017
Vrijdag 17 november vond in Nederland voor de tweede keer de Dag van de Ondernemer plaats. Terwijl premier Mark Rutte op het Torentje enkele MKB-ondernemers ontving, zo liet het college van Burgemeester en Wethouders in Leerdam zich ook niet onbetuigd.

Zij gingen op bezoek bij... Rainbowsol!

foto: De Dag van de Ondernemer begon bij Rainbowsol in de showroom. Koffie met gebak!
 
Het initiatief voor het bijzondere werkbezoek kwam van directie en medewerkers van Rainbowsol. Hoe leuk zou het niet zijn om het ondernemerschap van een belangrijke speler in de zonweringswereld eens op een positieve wijze onder de aandacht te brengen bij de politiek bestuurders van de plaats (Leerdam!) waar Rainbowsol is gevestigd.

Een uitnodiging volgde en burgemeester Tjerk Bruinsma én wethouder EZ Bart Bruggeman  reageerden meteen positief. 

Sterker nog: het werd niet een bezoek van 'slechts' een uurtje; de twee politici hadden de hele ochtend er voor uitgetrokken, waardoor er na afloop nog ook zelfs gezamenlijk smakelijk werd geluncht.foto: Marcel van der Gun (links) informeert de wethouder de burgemeester.

Geavanceerde werkmethoden

Marcel van der Gun leidde de burgemeester en wethouder rond in de zeer ruim opgezette fabriek  en liet hem de nieuwste machines zien.

Ook enkele medewerkers van Rainbowsol raakten in gesprek met de belangstellende burgemeester en wethouder, die weliswaar wisten van het bestaan van Rainbowsol als innovatief zonweringsbedrijf, maar niet op de hoogte bleken te zijn van de geavanceerde werkmethoden die worden gehanteerd.foto: Een van de medewerksters van Rainbowsol legt uit hoe de doeken in elkaar worden gezet. De burgemeester en wethouder stelden veel belangstellende vragen!
 

Grote speler

Ook moesten de burgemeester en wethouder toegeven dat ze niet wisten dat Rainbowsol een grote speler is in de zonweringsmarkt.

"Het was écht ontzettend leuk en leerzaam om op deze wijze een bezoek te mogen brengen aan een grote werkgever in Leerdam," zo zei de burgemeester.  "Natuurlijk bezoeken wij als College van B&W regelmatig ondernemers en werkgevers in onze gemeente, maar de aanleiding was natuurlijk fantastisch: de dag van de ondernemer."

Tijdens alle gesprekken kwam ook nog het veranderende gedrag van de consument ter sprake.

"De markt zit heel anders in elkaar dan 5 of 10 jaar geleden," zegt Marcel van der Gun.foto: Op elke vraag was een antwoord. Geen wonder! Marcel van der Gun is goed ingevoerd in de zonweringswereld!
 

Vervolg Dag van de Ondernemer

De burgemeester kwam ook op het idee om in 2018 een vervolg te geven aan deze landelijke dag waarop het ondernemerschap wordt gevierd. "Ook daarom dus een mooi initiatief van Rainbowsol."
 

Toekomst

Robert Bosch spreekt ook van een geslaagde dag.

"Het was leuk om de burgemeester en de wethouder te leren kennen en hen te vertellen wie wij zijn en wat we doen. En, waarom we het doen. Daarnaast is het nooit een overbodige luxe dat ondernemers en de politiek met elkaar in gesprek blijven. Voor deze feestelijke dag hadden we niet specifiek een inhoudelijke agenda los van het kennismaken en het laten zien van ons prachtige bedrijf, maar je weet nooit hoe je elkaar in de toekomst toch een keer nodig kunt hebben. Dan is het handig als je elkaar kent."Foto: Vlak voor de lunch hadden Robert Bosch (links) en Marcel van der Gun (rechts) nog een kleine attentie voor de burgemeester en de wethouder.
 

Klant aanwezig

Erg leuk was ook de aanwezigheid van Ferry van de Hatert van HZ-Buitenzonwering uit Leerdam. Sinds enkele jaren voert Ferry de Rainbow-Collection. 

Vanzelfsprekend bood deze dag van de ondernemer voor hem ook de kans om een keer goed in gesprek te gaan met de burgemeester en wethouder.

Na een vrolijke ochtend in het pand van Rainbowsol, werd de bijeenkomst goed afgesloten met een smakelijke lunch in het centrum van Leerdam.foto: Als afsluiting, de gezamenlijke lunch met vlnr Ferry van de Hatert van HZ-Zonwering, Jerry Helmers (Communicatie Rainbowsol), Burgemeester Tjerk Bruinsma van Leerdam, wethouder Bart Bruggeman (EZ), Robert Bosch en Marcel van der Gun.
 

Robert Bosch en Marcel van der Gun danken dan ook nogmaals burgemeester Bruinsma en wethouder Bruggeman voor hun komst en hun oprechte belangstelling.

"We kijken terug op een leuke en geslaagde dag van de ondernemer!"