1

Terugblik op de Polyclose. Drie vragen aan Team Rainbowsol.

29-01-2018
Van 17 tot en met 19 januari jl. waren we (uiteraard!) aanwezig op de Polyclose in Gent. Team Rainbowsol had er zin in en alle verwachtingen werden waargemaakt. 

Wij stelden drie vragen aan Marcel van der Gun en Robert Bosch van Rainbowsol. Over de Polyclose vanzelfsprekend!

Een korte terugblik!
 

1. Wat is de meest gestelde vraag die op de Polyclose aan jullie werd gesteld?


Robert en Marcel: "Wel, de meest gestelde vraag, van alle belangstellenden die onze stand bezochten, was: 'Wat hebben jullie voor nieuws?'"

"Een logische vraag, zo menen we. Want, dát is toch de reden waarom je naar een beurs toegaat. Je wilt geïnspireerd raken, je wilt nieuwe dingen zien en je wilt het met vakgenoten over de branche hebben." 

2. Wat wilden jullie met de vrolijke 'Party'- beursstand uitstralen? De Look and Feel was immers heel opvallend, toch?


Robert en Marcel: "We wilden vooral luchtigheid en vrolijkheid uitstralen. Maar wij waren er zelf ook van overtuigd dat het iets anders moest zijn voor ons dan de voorgaande drie edities, waar we aan deelnamen."

"We zien deze beurs overigens méér als een hospitality-beurs dan als een beurs waar het om spannende productinnovaties gaat. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat er in zonweringsland in z'n algemeenheid niet écht veel schokkend nieuws meer is te vertellen. Het zijn met name kleine details op innovatief gebied die opvielen, maar het zijn geen compleet nieuwe ontdekkingen."
 

3. Wat waren dan de noviteiten die Rainbowsol op de beurs presenteerde?


Robert en Marcel: "Nadat wij in 2017 ons meest succesvolle scherm, de Ibiza Plus standaard in RAL 9010 leverbaar hadden gemaakt, smaakte dit succes uiteraard naar meer.

We hebben er daarvoor gekozen om voor het seizoen 2018 het elegante knikarmscherm 'De Balero Standaard' ook in RAL 9010 leverbaar te maken. Beide schermen zijn nu dus standaard in 5 kleuren leverbaar t.w. RAL 9001, RAL 9010 en natuurlijk in de Limited Edition-kleuren antractiet-structuur, Stargrey-structuur en de Sparkling Black structuur."

"Dit geldt overigens ook voor het cassette-uitvalscherm Kreta, die onze dealers dus vanaf dit komende seizoen in hetzelfde kleurenpalet kunnen leveren."


IBIZA PLUS

Robert en Marcel vervolgen: "De Ibiza Plus is het komende seizoen ook leverbaar met een geheel vernieuwde, afstandbedienbare en dimbare lichtlijst waarin de trafo en ontvanger volledig zijn weggewerkt, waardoor deze nog succesvoller als accessoire kan worden meeverkocht. Dat zal onze dealers als muziek in de oren klinken!"

"Verder wordt de ZIP-screen, leverbaar met kast 100 of 125, vanaf dit seizoen optioneel leverbaar met een nieuw type blind te monteren klikgeleider."

"Als uitbreiding van het accessoire-programma voor de terrasoverkapping, presenteren wij een afscheidingssysteem op basis van aluminium rabatdelen. Het is een eenvoudig doch doeltreffend systeem waarmee men zij-afsluitingen kan realiseren onder een terrasoverkapping.

Maar, men kan ook solitaire schuttingdelen bouwen. Het systeem bestaat uit een losse staander, een opsluitprofiel en een stapelbaar rabatdeel. Uiteraard is deze leverbaar in alle kleuren waarin de Fiësta ook leverbaar is."