Hoe duurzaam bent u eigenlijk in uw tuin of op uw balkon?

21 juli 2021 door Redactie
Zo langzamerhand zijn we het er met z'n allen toch wel over eens, dat er eigenlijk niks mis is met de gedachte om op z'n minst serieus na te denken over een  groenere toekomst voor ons allen én het netjes achterlaten van onze planeet voor onze kinderen.
 
We snappen dat veel mensen daarbij steeds meer nadenken over de vraag hoe ze dat dan in de praktijk kunnen vormgeven.

Nee, dat is niet altijd eenvoudig, maar we kunnen op dit thema – bijvoorbeeld voor de tuin en het balkon – wél een aantal interessante beslissingen nemen, waarbij duurzaamheid en het lange termijn denken centraal staan.

We gaan in dit blog uit van de mogelijke aankoop van een zonweringssysteem voor uw tuin of uw balkon.

Zo zou een belangrijk aankoopcriterium kunnen zijn dat een product het predicaat ‘Made In Holland’ draagt.

‘Made in Holland’ of ‘Dutch Made’ staan niet alleen voor (meestal) hoge kwaliteit, een grote betrouwbaarheid en een relatief hoge servicegraad maar deze begrippen staan intussen ook voor duurzaamheid.

Als u overweegt om een knikarmscherm, terrasoverkapping of uitvalscherm of misschien een prachtige markies aan te schaffen en die te laten monteren aan de gevel van uw woning of wellicht op uw balkon, dan is een zonweringssysteem, gefabriceerd in Nederland, per definitie duurzaam.

Want, de complete zonweringssystemen hoeven niet geïmporteerd te worden vanuit – bijvoorbeeld – China hetgeen per definitie dus een flinke CO2-besparing oplevert. 

Langere levensduur

Feit is ook dat – we zeiden het al eerder in dit blogje – dat ‘Made in Holland’ ook betekent dat de kwaliteit gemiddeld genomen flink hoger is dan producten die van elders komen.

De logische positieve consequentie is dat producten met een hogere (dus: duurzamere) kwaliteit langer meegaan en dus minder snel vervangen hoeven te worden.

Ze hebben een langere levensduur.

Daardoor hoeft er minder snel opnieuw productie plaats te vinden om desbetreffende zonwering te vervangen. Andermaal een reden om te concluderen dat dus ook een hogere kwaliteit leidt tot minder CO2-uitstoot.

Mooi!

Eigenlijk is het dus niet eens zo heel ingewikkeld om zelfs al een heel klein beetje ‘groen’ te denken!

Efficiënt werken

Het is met zekerheid een van de redenen waarom de zonweringssystemen van Rainbowsol – die in Nederland worden verkocht onder het merk Rainbow Collection – het goed doen en steeds bekender worden.

De fabriek staat in Leerdam (Hollandser kunnen we het niet maken!); al meer dan 40 jaar is het bedrijf op en top Nederlands. Het mooie is overigens ook dat de Rainbow Collection intussen al op zo veel plekken in Nederland verkocht wordt, waardoor men vanuit Leerdam ook altijd volle vrachtwagens de weg op kan sturen, naar die verkooppunten.

Dat is efficiënt werken, er worden geen onnodige (half volle) ritjes gereden en daardoor zijn de zonweringssystemen van Rainbowsol dus ook nog eens extra ‘zuinig’ geworden. Immers, gemiddeld minder CO2-uitstoot per knikarmscherm, uitvalscherm of markies. Of welk ander product dan ook uit het brede assortiment van Rainbowsol.

En last but not least. Naast alle kwaliteits- en duurzaamheidskenmerken is de Rainbow Collection ook gewoon prachtig om te zien. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf bovendien meerdere vak-awards gewonnen.

Daarom – en dan komen we bij de conclusie van dit blog: als u zich oriënteert op een zonweringssysteem waarmee u ook uw eigen duurzaamheidsambities wilt invullen, dan adviseren we u om direct een kijkje te nemen bij een dealer bij u in de buurt.

We wensen u een mooie zomer met veel schaduw!

Kortom, het is logisch dat een knikarmscherm nog steeds het door de particulier gevraagde zonweringssysteem is voor de tuin, het terras of het balkon.
 
Gemak is het toverwoord.
 
Daarom: Making Shadow Beautiful!