Over Rainbowsol

Rasondernemer Ad van der Gun richtte in 1975 in Leerdam de firma Rainbowsol op en legde met zijn pioniersgeest en ondernemerschap de basis voor een gedegen groei in de wereld van zonweringssystemen. Zowel voor de consumenten als voor de projectmarkt. Een nog steeds groeiend aantal professionele zonweringsdealers door heel Nederland doet intussen zaken met Rainbowsol; men verkoopt met plezier de Rainbow Collection, die nog steeds in Leerdam wordt geproduceerd.
 
Van knikarmschermen tot aan terrasoverkappingen en van screens tot aan rolluiken, uitvalschermen en prachtige markiezen. De collectie is intussen zeer breed; innovatie heeft altijd hoog op de agenda gestaan. Het ontwikkelteam in Leerdam heeft tevens eigen unieke series op de markt gebracht.

Making Shadow Beautiful

Rainbowsol heeft in de afgelopen jaren diverse belangrijke Awards in het vakgebied gewonnen, waarbij steeds weer werd gerefereerd aan de hoge kwaliteit van de producten uit de Rainbow Collection, de prima prijsstelling en de hoge service- en communicatiegraad.
 
Rainbowsol wordt nu geleid door de minstens net zo ondernemende en gemotiveerde tweede generatie onder leiding van Marcel en Lisette van der Gun. Zij staan ook nog steeds voor hét credo van de organisatie: Making Shadow Beautiful. Want, zo is het. De producten uit de Rainbow Collection zijn niet alleen functioneel en praktisch; ze zijn ook door de afwerking en finesse een lust voor het oog.
 
Elke dag rijden de vrachtwagens van Rainbowsol door het hele land om de meer dan 500 professionele zonweringsdealers te voorzien van de producten uit de Rainbow Collection. Op het hoofdkantoor en de diverse productie-units in Leerdam zijn in het hoogseizoen rond de 65 medewerkers werkzaam.

Onze missie

Het is onze missie om met het merk Rainbow Collection elke dag de beste, een zeer betaalbare én meest duurzame oplossing te leveren voor iedere particuliere eindgebruiker, die op zoek is naar schaduw in zijn tuin of op balkon, die de hitte in de zomer buiten de deur wil houden of juist in de winter de warmte binnenshuis graag vasthoudt.
 
Van rijtjeshuis tot aan villa’s en bewoners van appartementen, zowel huur als koop: met de zonweringsproducten uit de Rainbow Collection, die we verkopen via een professioneel en geselecteerd dealernetwerk over geheel Nederland, gaan we altijd uit van het credo: We Are Making Shadow Beautiful.  Het is onze ambitie om onze positie in de top 3 van leveranciers en producenten van zonweringsproducten te handhaven en te versterken.
 
Wij willen een organisatie zijn die snel schakelt, praktische oplossingen biedt, die niet moeilijk doet en die wordt gewaardeerd om de goede communicatie en samenwerking met de zonweringsdealers in Nederland.

Onze visie

Elke nieuwe ervaring die we opdoen met al onze werkzaamheden is een impuls voor onze innovatiekracht, waardoor we kunnen inspelen op de steeds veranderende tijdgeest. We staan daarnaast voor een streven naar een zo groot mogelijke duurzaamheid van onze producten: de fabricage (assemblage) is volledig ‘Made in Holland’.
 
Onze inkoop doen we daarom ook zo veel mogelijk in Nederland en als het niet anders mogelijk is, dan kiezen we voor betrouwbare en duurzame producenten in de direct ons omringende landen. Leveranciers worden geselecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid waarbij ‘groen denken’ een steeds belangrijker criterium wordt.
 
We geloven dat een organisatie zoals de onze alleen goed kan functioneren als deze financieel gezond is. We zijn een familiebedrijf en dat willen we ook blijven. Het is de essentie van ons bestaan en de kracht van ons ondernemerschap. We geloven in een open structuur waar onze medewerkers veel vrijheid hebben keuzes te maken. Ze voelen zich medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Onze productieprocessen richten we efficiënt en slim in. Procesinnovatie is elke dag een sleutelfactor tot verdere groei en bloei.
Ingang Rainbowsol Leerdam

Werken bij Rainbowsol

Op dit moment zijn er geen vacatures bij onze organisatie, maar we zijn altijd geïnteresseerd om je te leren kennen.
 
Want we hebben wel de ambitie om te blijven groeien en ook in alle komende jaren de markt te blijven verrassen met de nieuwe ontwikkelingen uit de Rainbow Collection.
 
Laat je CV dan ook bij ons achter.
Stuur deze naar info@rainbowsol.nl