Markiezen

Markiezen zijn de meest sfeerbepalende zonweringssystemen die er zijn. U kent ze vast wel: de woningen waar in de zomermaanden die prachtige verticaal gestreepte markiezen zijn uitgeklapt. Het biedt een gevoel van nostalgie, van gezelligheid en intimiteit. Iets met ‘die goede oude tijd’.
 
Maar niets is voor nu minder waar: markiezen zijn naast die persoonlijke uitstraling ook gewoon heel functioneel! Op zomerse dagen elimineren ze de lichtinval naar binnen toe waarmee ze voor verkoeling in huis zorgen.
 
Een flink aantal speciaal geselecteerde dealers, verspreid over heel Nederland, verkopen de markiezen van de Rainbow Collection.
 
Moederbedrijf Rainbowsol is een puur Hollands familiebedrijf dat al bijna een halve eeuw bestaat, is gevestigd in Leerdam en een goede reputatie heeft. In de afgelopen jaren heeft Rainbowsol diverse belangrijke vakprijzen gewonnen waarbij elke keer weer bleek dat de kwaliteit van de Rainbow Collection – ook die van de markiezen – voor consumenten en andere gebruikers vaak hét doorslaggevende aankoopargument bleek te zijn. Rainbow Collection staat bovendien bekend om de brede collectie doeken.
 
Voor iedere smaak is er een antwoord en daarmee voldoet de collectie dus ook aan uw behoefte om met de markiezen een ware persoonlijke touch te geven aan uw eigen leefomgeving.

Markiezen elektrisch of handmatig?

Als u markiezen wilt uitklappen of inklappen, dan hebt u altijd de keuze om dat elektrisch of handmatig te doen. Markiezen met elektrische bediening, bijvoorbeeld met een motor van specialist Somfy, biedt vanzelfsprekend het meeste gemak. Tegenwoordig is dat zelfs met een smartphone heel eenvoudig te regelen. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om een afstandsbediening hiervoor te gebruiken. Een knop aan de muur is ook een optie. Het gemak dient de mens. Vanzelfsprekend is de elektromotor onder de kap weggewerkt. Zijn er geen mogelijkheden voor elektrische montage, dan kunt u uiteraard ook ervoor kiezen voor markiezen met handmatige bediening. Veel markiezen worden bediend met een koordbediening die over de markies heen loopt. 

Wat kosten markiezen?

Markiezen zijn er in vele soorten en maten. Gelukkig maar! Hoe meer keuze er is, des te meer mogelijkheden er zijn om heel dicht bij uw persoonlijke smaken en voorkeuren te komen. Ook de materiaalkeuze is van groot belang en daar zijn dan ook verschillende opties voor. Natuurlijk geldt dit tevens voor het soort doek waar u voor wilt kiezen. Maar laten we hier vooral niet vergeten of u kiest voor een markies met handmatige of elektrische bediening. Dit zijn allemaal factoren die bepalen wat uiteindelijk de kosten van de markiezen zijn die een professionele zonweringsdealer u in rekening brengt. Voor een oriëntatie verwijzen wij u graag naar de handige rekentool, die u op basis van uw gegevens met betrekking tot onder andere de maatvoering, een nuttig eerste prijsinzicht geeft. Vanzelfsprekend kunnen we u ook kennis laten maken met een van de professionele en deskundige door ons geselecteerde zonweringsdealers, die de markiezen van de Rainbow Collection voeren en gevestigd zijn door heel Nederland. Zij kunnen ter plekke bij u thuis komen opmeten, u verder adviseren op basis van uw persoonlijke vragen en wensen, waardoor u exact weet wat uiteindelijk uw investering is in nog meer sfeer op en aan uw huis.

Markiezen kopen

Als u het verstandige besluit neemt om markiezen voor uw woning te kopen, dan adviseren we u contact op te nemen met een van de door ons geselecteerde verkooppunten van de Rainbow Collection. Daar werken per definitie gepassioneerde en vakkundige experts op het gebied van zonwering, die u van een heel goed advies kunnen voorzien en u stap-voor-stap begeleiden bij de aankoop van een markies. Zo zullen zij ook u er op attenderen dat een markies kan worden uitgevoerd in zowel grenenhout, hardhout of aluminium. Aluminium markiezen zijn bijna 100% onderhoudsvrij. Daarentegen creëren houten markiezen meer nostalgische uitstraling. Natuurlijk zijn combinaties ook mogelijk. 

Markiezen aanbieding

Ook voor een prachtige markies met sfeervolle kleurrijke doeken bent u aan het juiste adres bij de Rainbow Collection. Op regelmatige basis en in overleg met onze geselecteerde zonweringsdealers in het hele land, creëren we af en toe interessante markiezen aanbiedingen. 

Markiezen prijzen

De maatgrootte, de materiaalkeuze (hout of aluminium), of er sprake is van elektrische dan wel handmatige bediening en uiteraard de keuze die wordt gemaakt ten aanzien van de te gebruiken doeken; al deze aspecten samen bepalen de markiezen prijzen.

Markiezen online bestellen

We adviseren u om een markies aan te schaffen op basis van een gedegen, onderbouwd en professioneel advies. Natuurlijk kunt u markiezen online bestellen, maar het wordt dan lastiger om achteraf rechten te doen gelden als u zelf bijvoorbeeld een rekenfout heeft gemaakt. Neem liever contact op met een van onze deskundige zonweringsdealers die de Rainbow Collection voeren en u dus ook van een goed advies kunnen voorzien. Zij weten hoe ze moeten opmeten, zij hebben verstand van zaken als het gaat om de ondersteuning bij de keuze van de juiste doekkleuren en ze kunnen u ook heel concreet – als ze bij u thuis op bezoek zijn voor bijvoorbeeld een eerste oriëntatie of kennismaking – verder adviseren over de mogelijkheden.

Markiezen zwart

Zwart is een veel gevraagde kleur bij de markiezen uit de Rainbow Collection. Markiezen in het zwart zijn goed te combineren met andere aspecten uit uw eigen interieur en exterieur. Vraag bij uw zonweringsdealer, die de Rainbow Collection voert, om de stalen van de doeken én laat u ook goed informeren over de kleurkeuze van het aluminiumframe. Daar kunt u namelijk ook voor zwart kiezen.

Markiezen antraciet

Markiezen in het antraciet worden steeds populairder. Het is niet zo’n harde kleur als ‘zwart’, waardoor antraciet een fijnere aanvulling kan zijn op het interieur en exterieur van uw woning. In het gamma van de Rainbow Collection zijn verschillende kleuren antraciet aanwezig. Vraag bij uw zonweringsdealer die de Rainbow Collection voert om de stalen van de doeken én laat u ook goed informeren over de kleurkeuze van het aluminiumframe. Daar kunt u namelijk ook voor antraciet kiezen.

Markiezen grijs

Grijze markiezen zijn in de laatste jaren zeer in trek geraakt, mede ook omdat de kleur grijs met veel andere kleuren in het interieur en exterieur van de woning is te combineren. Markiezen in het grijs zijn enigszins neutraal maar tegelijkertijd zeer aansprekend. In het gamma van de Rainbow Collection is vanzelfsprekend de kleur grijs een optie voor u. Vraag bij uw lokale zonweringsdealer die de Rainbow Collection voert om de stalen van de doeken én laat u ook goed informeren over de kleurkeuze van het aluminiumframe. Daar is grijs uiteraard ook een optie.

Markiezen op maat

Markiezen zijn altijd op maat. Immers, elke woning of elke gevel is anders. Hoogte, breedte en diepte zijn belangrijke factoren die meetellen om een markies helemaal passend op maat voor u te fabriceren. Natuurlijk kunt u zelf het een en ander opmeten en een eerste oriëntatie doen in de handige rekentool op deze site, maar we raden u zeker aan om contact op te nemen met een deskundige dealer in zonweringssystemen bij u in de buurt. Zij kunnen u goed adviseren, ter plekke opmeten en u begeleiden in het aankoopproces van een markies uit de Rainbow Collection.

Filters

Categorie

Filters