31 januari 2024 door Redactie

Rainbowsol reikt bol.com-bonnen uit op Schiphol!

Er was nogal wat nieuwsgierig bekijks op luchthaven Schiphol deze week en dat was niet onlogisch: Team Rainbow Collection was aanwezig omdat we in de vertrekhal de familie Zuiderveld uit Leek zouden ontmoeten. Zij stonden op het punt om naar Bonaire te vliegen.  

17 januari 2024 door Redactie

Feestje in Bergen op Zoom: dáár woont de winnaar van onze fotoactie van de maand december.

Afgelopen week reisden we naar Bergen op Zoom waar we op bezoek waren bij de familie Rijbroek, een vrolijk gepensioneerd echtpaar dat op 1 december een Balero-knikarmscherm uit de Rainbow Collection aan de gevel van het inpandige balkon had laten monteren.

8 december 2023 door Redactie

Ook in Spijkenisse zijn ze blij met Rainbow Collection én de bol.com-bonnen!

De medewerkers van Team Rainbowsol voelden zich een beetje als Sinterklaas afgelopen week want... ze mochten weer een bol.com bon ter waarde van 250 euro uitreiken. Deze keer was het echtpaar Rijkers de gelukkige ontvanger!

6 december 2023 door Redactie

Rainbowsol reikt bol.com bonnen uit in Veldhoven aan winnaars fotoactie van de maand oktober

Afgelopen week waren we in het Brabantse Veldhoven op bezoek bij de familie Liebregts. Volgens de jury die alle inzendingen van de maand oktober had bestudeerd, waren de mooiste ingezonden foto’s gemaakt door deze enthousiaste consumenten die een zonwering uit de Q-series hadden aangeschaft.

6 november 2023 door Redactie

Ook in Tiel werden we hartelijk ontvangen met onze bol.com bonnen!

Altijd leuk om bij enthousiaste consumenten op bezoek te gaan en ze hen het verhaal te laten vertellen hoe blij ze zijn met hun aangeschafte zonweringen uit de Rainbow Collection. Deze week waren we in Tiel. 

1 november 2023 door Redactie

Feestelijke uitreiking van maandprijs fotoactie in Uden

Afgelopen week waren we op visite bij de familie Klotz in Uden. Natuurlijk hadden we een goede reden om aan te bellen, want... de familie Klotz had in de maand juli de mooiste foto's van hun zonwering ingezonden, als onderdeel van onze fotoactie

22 september 2023 door Redactie

Rainbowsol reikt maandprijs uit in Bleiswijk

Ze was zelf behoorlijk verrast toen ze, vlak voor de zomervakanties waren begonnen, werd gebeld door een van de medewerkers van Rainbowsol met het goede nieuws dat ze de mooiste foto van de maand juni had ingezonden. Als onderdeel van de fotoactie. En dat dus #TeamRainbowCollection naar Bleiswijk zou komen om de maandprijs uit te reiken: bol.com-bonnen ter waarde van 250 euro.

23 augustus 2023 door Redactie

7 tips voor VVE's voor het kiezen van de juiste zonwering voor het appartementencomplex

Dit blog is voor iedereen geschreven die in een appartementencomplex woont en heel specifiek voor de bestuursleden van de (verplichte) Vereniging van Eigenaren van dat appartementencomplex.

Het verfraaien en verbeteren van het woongenot van uw appartementencomplex is een belangrijk streven. Een van de aspecten die hieraan kan bijdragen is de juiste zonwering. Maar ja, waar moet u – als bestuurslid - op letten, bij de aanschaf van een zonweringsysteem. Waar kiest u voor? En, waarom? En… wáár vindt u leveranciers van zonweringsystemen die dit projectmatig voor u kunnen oppakken?

31 juli 2023 door Redactie

Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm?

Zowel een uitvalscherm als een knikarmscherm zijn zonweringssystemen die worden gemonteerd om comfortabele schaduw te creëren in de tuin, boven het terras, op het balkon of voor het raam om met name in het voorjaar en de zomer effectieve bescherming te bieden tegen de felle zonkracht. De keuze tussen een uitvalscherm of een knikarmscherm hangt af van verschillende factoren. Denk daarbij aan de (benodigde) functionaliteit van het scherm, de locatie van de technische installatie en niet onbelangrijk: uw persoonlijke esthetische voorkeuren.

5 juli 2023 door Redactie

Zonwering kopen voor in de tuin of op het balkon? Deze vijf vragen stelt u altijd aan de vakhandel

Bij de aankoop van een zonnescherm voor in de tuin of op het balkon, zijn er verschillende vragen die u – als particulier – kunt stellen aan de vakhandel om daarmee uiteindelijk tot de juiste keuze te komen. Overigens… als u deze vragen niet zou stellen, dan mag u uiteraard van de professionele vakhandel verwachten, dat zij deze vragen ter sprake brengen.

16 juni 2023 door Redactie

Familie Van Beek is de eerste winnaar van de fotoactie in 2023.

Het is altijd - zo vinden wij bij Rainbowsol - leuk om de consumenten te bezoeken én ze ook nog eens blij te maken met een bol.com-bon van 250 euro. Jawel...!  Afgelopen week was het weer 'feest' want we reden naar de familie Van Beek in het plaatsje Sint-Anthonis op de grens van Brabant en Limburg. 

2 juni 2023 door Redactie

Familie Andeweg uit Hellevoetsluis wint de Rainbow Collection foto-actie 2022

De jury – directie en medewerkers van Rainbowsol® in Leerdam, fabrikant van de zonweringen van het merk Rainbow Collection – had er een flinke klus aan, want er waren meer dan duizend foto’s ingestuurd maar uiteindelijk kwam men tot een eindoordeel: de ingezonden foto’s van de familie Andeweg uit Hellevoetsluis werden gekozen als de mooiste zonweringsfoto’s van het jaar 2022.

12 mei 2023 door Redactie

Verdien het aankoopbedrag van uw zonwering terug!

Als u op het punt staat om een zonnescherm – bijvoorbeeld een knikarmscherm uit de Rainbow Collection – rolluik of screen aan te schaffen voor uw tuin of voor op het balkon of voor het raam, dan raden we u zeker aan even verder te lezen. Want, als u dat doet (en sowieso vóór 15 december 2023), maakt u kans op het terugverdienen van het aankoopbedrag van dat zonweringsproduct. Als dát geen goed nieuws is, dan weten wij het ook niet meer!

1 mei 2023 door Redactie

Wat is de best verkochte zonwering van Nederland?

Hoera… het voorjaar lijkt nu (begin mei) echt te zijn begonnen. En daar waren we ook echt aan toe na een wat regenachtige – zelfs winterse – maand april. Tja, die doet immers wat hij wil. Traditioneel weten wij – als fabrikant van zonweringsproducten - dat de drukte in zonweringsland meteen toeneemt zodra de zon in Nederland echt doorbreekt. En dát betekent dat veel mensen – misschien u ook? – ineens ontdekken dat de zonwering in de tuin misschien wel aan vervanging toe is óf… dat er niet eens een zonnescherm hangt. Tja, dát hebt u in de wintermaanden niet direct in de gaten.

20 maart 2023 door Redactie

En plots is daar de zon! Binnen korte tijd een knikarmscherm aan de gevel in uw tuin? Het kan!

Het is nu maart. En, maart roert zijn staart. Begin deze maand stonden we nog in de sneeuw vast op de snelwegen of krabden we onze bevroren autoramen open. Maar, het kan zo maar omslaan. Voor u het weet, kunt u al in de tuin zitten en genieten van het eerste voorjaarszonnetje. Maar, wat jammer dat u er nog niet toe was gekomen om die zonwering – bijvoorbeeld een knikarmscherm – te bestellen en te laten monteren.

3 februari 2023 door Redactie

Afsluiting van de fotoactie van de Rainbow Collection: laatste bol.com bon is uitgereikt in Volendam

In de laatste week van januari was #TeamRainbowCollection naar Volendam gereden om daar de laatste bol.com-cheque van 250 euro aan de maandwinnaar (van december) uit te reiken. Zoals altijd werd het weer een vrolijke bijeenkomst. De gelukkige winnares was nu mevrouw Tuijp!

23 december 2022 door Redactie

Een feestje op een balkon in Leiden bij de uitreiking van maandelijkse bol.com

Vorige week - op 15 december - beleefden we weer een vrolijk momentje. Robert Bosch, verantwoordelijk voor de verkoop van de Rainbow Collection in Nederland, reisde naar Leiden om aldaar aan mevrouw Metternich de maandelijkse bol.com ter waarde van 250 euro uit te reiken.

2 december 2022 door Redactie

In Steenbergen (Noord-Brabant) zijn ze ook hartstikke blij met de bol.com-bonnen van 250 euro!

Het was net als in de vorige maanden een gezellige bijeenkomst. We hebben het over de maandelijkse uitreiking van de bol.com-bonnen van 250 euro aan de (maand)winnaars van onze fotoactie. We waren nu in Steenbergen om de winnaar van de maand oktober te bezoeken!

28 oktober 2022 door Redactie

Bol.com bonnen van 250 euro komen goed terecht in Benthuizen!

Zo zien we nog eens wat in het land. Want... vandaag waren we in Benthuizen (onder Alphen aan den Rijn) bij de familie Bredewoud. De jury had de foto's van Barbara Bredewoud uitgekozen als mooiste ingezonden foto's van de maand september. 

29 september 2022 door Redactie

In Berghem veel blijdschap! De Rainbow Collection bol.com-bon van 250 euro krijgt daar een goede bestemming!

En de winnaar van de maand augustus woont in Berghem! En dús reisde #TeamRainbowCollection af naar Brabant om daar de maandelijkse bol.com-bon van maar liefst 250 euro uit te reiken. 

1 september 2022 door Redactie

Op naar Hellevoetsluis om de maandelijkse bol.com-bon van 250 euro uit te reiken!

Dat was toch weer even heel erg leuk...! Nu waren we begin september in Hellevoetsluis om de familie Andeweg te verrassen. Zij hadden ook - net als vele anderen - hun foto's van de recent gemonteerde zonwering uit de Rainbow Collection op onze site geuploaded. En, de jury besloot dat deze foto's de mooisten waren van de maand augustus. De familie Andeweg kon een bol.com-bon van 250 euro in ontvangst nemen!

28 juli 2022 door Redactie

Rainbow Collection reikt eerste maandcheque van 250 euro uit in Zwiggelte (Drenthe)

Het is altijd leuk om vrolijke mensen te ontmoeten. Want, daar worden we zelf ook blij van. Zo ook op 28 juli in Zwiggelte, in Drenthe. Daar reikten wij de eerste bol.com cheque ter waarde van 250 euro uit aan de eerste winnaars van de fotoactie van Rainbow Collection!

2 juni 2022 door Redactie

Verdien het aankoopbedrag van uw zonnescherm terug!

Als u op het punt staat om een zonnescherm – bijvoorbeeld een knikarmscherm uit de Rainbow Collection – aan te schaffen voor uw tuin of voor op het balkon, dan raden we u zeker aan even verder te lezen.

2 mei 2022 door Redactie

5 tips voor tuin- en balkonliefhebbers om écht alles uit uw Outdoor Living te halen.

Hoera! De lente is begonnen. Écht. Niet meteorologisch. Gewoon, echt praktisch. En daar waren we aan toe.

Nee, we lossen de grote problemen in de wereld niet op met dat beetje meer dagelijkse zon, maar het feit is wel dat die gezonde Vitamine-D ons gewoon goed doet. En, niet onbelangrijk: het is ook een boost voor ons humeur. We zijn weer lekker veel buiten.

De zon veroorzaakt een dagelijkse glimlach op ons gezicht. Ook rondom het huis. Kortom, de tijd van Outdoor Living is weer aangebroken.

19 februari 2022 door Redactie

Na Eunice… Schade aan uw zonwering door de storm. Wat kunt u nu doen?

Nou – dat was me wat gisteren overdag en in de avond. Hoe hebt u Eunice beleefd? Voor zover wij ons herinneren, hebben we lang niet zo een enorme (soms bijna verwoestende) storm gehad in Nederland. Een beetje Googelend kwamen we uit op een enorme orkaan die in januari 1990 over ons land raasde en alles platlegde.

Maar goed, we hebben het min of meer overleefd. We hopen u ook. The Day After. Het is tijd om de balans op te maken. In dit blog geven we antwoord op de vraag: wat kunt u doen als u schade hebt aan uw zonwering?

21 januari 2022 door Redactie

Hoe lang gaat een zonwering in de tuin of op het balkon mee?

Als u op het punt staat om een zonnescherm aan te schaffen, bijvoorbeeld een knikarmscherm voor in de tuin of misschien een uitvalscherm voor op het balkon, dan weten we zeker dat u zich afvraagt wat de levensduur van een goede zonwering is.

Want tja… ook wij snappen uiteraard dat u niet over één nacht ijs wilt gaan. Een zonweringssysteem is uiteindelijk toch een flinke aanschaf. Die doe je niet elke dag!

25 november 2021 door Redactie

Meer vierkante meters in uw huis creëren? Jawel, het kán!

Eigenlijk weten we zeker dat ook u af en toe denkt: Had ik maar wat meer ruimte in of rond mijn woning!

Goed, natuurlijk kunnen we die vierkante meters niet letterlijk creëeren maar aan de andere kant zijn er wel verrassende mogelijkheden om toch het gevoel te hebben dat de bestaande vierkante meters van uw woning uiteindelijk slimmer worden benut!
25 oktober 2021 door Redactie

Wat is de beste tijd van het jaar voor onderhoud of het schoonmaken van uw zonwering? Spoiler alert: nu dus!

Het is zo een klus, waar je niet op zit te wachten en waar je nooit echt zin in hebt, maar ja… zo af en toe moet het toch echt even gebeuren: het schoonmaken of onderhouden van de buitenzonwering in de tuin. Of, de zonwering die op het balkon hangt.

Maar er is tegelijkertijd goed nieuws voor al die mensen die er nog steeds geen zin in hebben: écht veel tijd kost het namelijk niet, het is ook allemaal niet zo heel ingewikkeld én niet onbelangrijk: goed onderhoud (dus ook zo af en toe schoonmaken ) levert een langere levensduur op.

18 september 2021 door Redactie

Is de aanschaf van een zonweringssysteem voor uw tuin of balkon in het najaar goedkoper dan in het voorjaar?

De zomer is voorbij, hoewel… je weet het nooit in september. Het kán soms nog wel eens verrassend lekker weer zijn met zeer aangename temperaturen. Precies zoals we in de eerste week van september eigenlijk al weer met z’n allen buiten zaten. Of, de terrasjes opzochten. En dus hebt u misschien ontdekt in die zonnige eerste week van september, dat het ook in de tuin nog lekker toeven was. En… dat u een zonwering miste!

12 augustus 2021 door Redactie

VRAAG: Denkt u dat een zonwering in de tuin of op het balkon alleen de zon weert? Spoiler alert: Nee, er is meer…!

We hoeven u ongetwijfeld niet uit te leggen wat de belangrijkste functie is van een zonwering, zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm in de tuin. Of een uitvalscherm op het balkon of aan de gevel.

30 juli 2021 door Redactie

Weet u eigenlijk hoe een zonweringssysteem wordt geproduceerd? (+ VIDEO!)

We zijn een van de grootste zonweringsfabrikanten van Nederland met een eigen productie- en assembladelocatie in Leerdam. We bedienen met ons merk Rainbow Collection bijna 600 professionele verkooppunten door heel Nederland. 

21 juli 2021 door Redactie

Hoe duurzaam bent u eigenlijk in uw tuin of op uw balkon?

Zo langzamerhand zijn we het er met z'n allen toch wel over eens, dat er eigenlijk niks mis is met de gedachte om op z'n minst serieus na te denken over een groenere toekomst voor ons allen én het netjes achterlaten van onze planeet voor onze kinderen. We snappen dat veel mensen daarbij steeds meer nadenken over de vraag hoe ze dat dan in de praktijk kunnen vormgeven.

27 juni 2021 door Redactie

Waarom zijn knikarmschermen de meest populaire zonweringen voor in de tuin, op het terras of op het balkon?

Een knikarmscherm is feitelijk praktisch gemak. Zo simpel is het eigenlijk.

De systemen zijn makkelijk te monteren aan de gevel of in de tuin of op het balkon. En bovenal geldt ook hier: een kind kan de was doen. Want, de bediening is al helemaal een makkie! 
 
6 mei 2021 door Redactie

Hoe weet je of consumentenproducten duurzaam zijn?

Het is natuurlijk al jaren de trend: u – als consument – bent terecht bewuster geworden van de duurzame uitdagingen waar we met z’n allen in de samenleving voor staan. Dat heeft overigens niets te maken met politieke voorkeuren ten aanzien van het wel of niet nemen van klimaatmaatregelen; we  zijn het er gewoon met z’n allen collectief over eens dat we voorzichtig met onze planeet moeten omgaan.

Helemaal prima dus. Maar hoe vertaalt zich dat in de praktijk?
23 april 2021 door Redactie

Hoe bereidt ú zich voor op de warmste zomer ooit? (5 nuttige tips!)

Als we alle weermannen en -vrouwen moeten geloven, dan staat ons in de maanden juli en augustus nog wat te wachten.
Het zou zomaar eens in Nederland de warmste zomer ooit kunnen worden.
We moeten ons voorbereiden op vele, echt vele (!) zomerse dagen én zelfs wordt er een aantal keren een hittegolf voorspeld.
1 juli 2020

Nieuwe blog - Waarom zijn knikarmschermen de meest populaire zonweringen voor in de tuin, op het terras of op het balkon?

Hoewel er al enkele jaren geleden werd voorspeld, dat de populariteit van de traditionele knikarmscherm – voor een zonwering in de tuin, op het terras of op het balkon – zou afnemen, is het knikarmscherm anno 2021 eigenlijk nog steeds de meest verkochte in Nederland. Natuurlijk zijn er prima alternatieven op de markt gekomen, ook bij ons in de Rainbow Collection, maar het verkochte volume knikarmschermen neemt nog steeds toe.