Uitvalschermen

Het doel van een uitvalscherm is om de zon te weren. Stelt u zich eens voor; u zit in de huiskamer en u hebt last van de laagstaande zon, bijvoorbeeld in het voor- of najaar. Of in de hoogzomerse periode, later op de avond.
 
Een uitvalscherm is dan de ideale oplossing.
 
U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvalscherm uit de Rainbow Collection. Deze heeft een scherpere hoek dan bijvoorbeeld de traditionele knikarmschermen die vooral worden benut om ook daadwerkelijk onder te kunnen zitten.
 
De uitvalschermen van de Rainbow Collection zijn van hoge kwaliteit. Moederbedrijf Rainbowsol heeft in de afgelopen jaren al vele belangrijke nationale vakprijzen en Awards gewonnen, waarbij er altijd veel waardering was voor de kwaliteit van de producten en de wijze waarop de service naar professionele verkooppunten in Nederland was ingericht.

Uitvalscherm als zonwering

Een uitvalscherm als zonwering is een systeem dat vooral ook als buitenzonwering wordt gezien. Het systeem bestaat uit een acryldoek dat om een buis is gewikkeld. Die omwikkelde buis bevindt zich in een cassette. Op haar beurt kan de cassette half geopend of volledig gesloten zijn. Het voordeel van uitvalschermen is dat deze vooral in flats en appartementsgebouwen kunnen worden gemonteerd. De uitvalarmen zijn stevig en windvast. Een uitvalscherm is zeker een optie voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen waar de medewerkers niet in de volle zon willen zitten. U kent het vast wel: de zon schijnt volop het gebouw. En, bij dat gebouw worden dan de uitvalschermen omlaag gedraaid waardoor men de zon buitenhoudt. Het resultaat? Een prettig en aangenaam binnenklimaat waar de zon geen storende factor meer is.

 

Uitvalscherm elektrisch of handmatig

Als u besluit om te kiezen voor een uitvalscherm, en als u deze laat monteren aan de gevel bij uw ramen, dan ontstaat de volgende vraag: kiest u voor een uitvalscherm met elektrische bediening of een uitvalscherm met handmatige bediening? Of elektrisch voor u de best passende optie is, is enigszins afhankelijk van de kwaliteit van de gevel, want uiteindelijk zal een professionele monteur in die gevel of wand wel bedrading moeten installeren. Natuurlijk kunt u als eindgebruiker ook kiezen voor een afstandsbediening. Daarmee wordt het uitvalscherm eenvoudig in werking gesteld. Voor wat betreft de elektrische variant, werkt het merk Rainbow Collection veel samen met de fabrikant van de motoren van Somfy, die wereldwijd als toonaangevend worden beschouwd. Als u kiest voor handmatig, dan hebt u vaak een slingerstang ter beschikking waarmee u handmatig het knikarmscherm uitklapt of naar binnen haalt. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een uitvalscherm met elektrische bediening!


Uitvalscherm kopen

Het merk Rainbow Collection is verkrijgbaar bij veel verkooppunten, die zijn verspreid over heel Nederland. We raden u aan om daar eens een bezoek te brengen want een uitvalscherm kopen vereist een kritische blik. U kunt niet over één nacht ijs gaan. Denk alleen al aan het goed laten inmeten bij u thuis. En laat onderzoeken of op die wijze de inval van de zon op het meest ongunstige tijdstip van de laagste stand van de zon, wordt geëlimineerd. Een uitvalscherm kopen kunt u dan ook het beste doen in samenwerking met een professionele dealer in zonweringen, die niet alleen alle expertise heeft, maar tegelijkertijd ook veel relevante ervaring heeft opgebouwd. Hierdoor weet hij goed welke vragen gesteld moeten worden als hij ter plekke is om de situatie te beoordelen.

Uitvalscherm aanbieding  

Natuurlijk heeft de firma Rainbowsol, moeder van het merk Rainbow Collection, regelmatig een interessante uitvalscherm aanbieding. Samen met de speciaal door Rainbowsol geselecteerde dealers wordt daarover regelmatig gecommuniceerd. Het kan u soms zomaar honderden euro’s schelen. Maar wat eigenlijk veel belangrijker is: het gekozen uitvalscherm moet aan al uw wensen voldoen. Zo adviseren we iedereen om in gesprek te gaan met een professionele monteur die weet waar hij naar moet kijken en hoe hij moet meten. Een centimeter meer of minder kan net het verschil maken. Bovendien is de kwaliteit van de gevel ook van groot belang. Neem meteen contact op met de dealer bij u in de buurt en ontdek waar de kansen liggen. We zijn er van overtuigd dat u tot de juiste keuze komt!

Wat kost een uitvalscherm? 

Wat een kwalitatief hoogwaardig uitvalscherm kost is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de grootte van de uitval essentieel; hoe ver moet het scherm kunnen ‘uitvallen’ om de schijnende zon tegen te gaan. Bij het opmeten wordt natuurlijk ook gekeken naar de breedte van de gevel. Daarnaast tellen de materiaalkeuze en het soort doek mee. Vanzelfsprekend wordt de eindprijs tevens bepaald door de vraag of u kiest voor elektrische dan wel handmatige bediening.

Filters

Filters