Hoe overleeft mijn zonnescherm de komende winter?

7 januari 2021 door Redactie
In de volgende zomer wilt u maar één ding als de zon fel schijnt en de temperaturen ongekend oplopen: schaduw in de tuin!

Nu op dit moment de dagen kouder en frisser worden, kunnen we ons voorstellen dat u nog niet nadenkt over dat volgende voorjaar maar… regeren is wel vooruitzien!

Teveel zon op je hoofd is in 2020 óók niet goed voor de gezondheid. 
Natuurlijk hebt u een parasol of zonnescherm in de tuin. Misschien hebt u er zelfs één uit onze prachtige Rainbow Collection.

Maar...

Nu, in het najaar, adviseren we u echter wel om nog wat klein preventief onderhoud uit te voeren zodat u volgend voorjaar niet onverwacht voor problemen staat. Zoals een zonwering die ineens niet meer functioneert. Of die er niet meer representatief uitziet. Of waarvan de cassette niet echt representatief meer is.

We hebben een aantal nuttige tips op een rij gezet, die het antwoord geven op de vraag: hoe overleeft mijn zonnescherm of zonwering de komende winter?

Tip 1. Het doek

Doe de gehele zonwering (knikarmscherm of uitvalscherm) nog eenmaal uit en inspecteer het doek en reinig deze met een DROGE borstel.

Controleer van te voren goed of de borstel zelf ook schoon is. Veeg het doek rustig af. Druk niet te hard.

Gebruik GEEN water.

Tip 2: de Markies

Haal deze in z’n geheel naar binnen. Laat deze dus NIET in de winter buiten hangen.

Berg de markies goed op, het liefst op een droge plek zodat er geen vochtschade kan ontstaan. Maak de markies uiteraard schoon.

Ook dat kan met een droge borstel. Rustig borstelen uiteraard!

Tip 3: De kast (of cassette)

U kunt deze drogen met een doek. Gebruik absoluut geen zeep! Doet u dat wel dan loopt u het risico dat u daarmee de coating deels verwijdert. Smeer de cassette eventueel in met autowax.

Immers, de cassette is gepoedercoat en blijft daardoor langer schoon. U voorkomt daarmee dat deze er in het voorjaar niet meer uitziet!

Nu is de kans altijd aanwezig dat u tijdens het schoonmaken toch een vervelende (vuile) plek ontdekt op het doek van uw zonwering. Wees daar voorzichtig mee. Start niet meteen met een grondige schrobbeurt, maar onderzoek eerst wat u hebt gevonden? Wat is het precies voor een plek? Wat is de oorzaak?

Vindt u het lastig om de plek er uit te krijgen, raadpleeg dan een dealer bij u in de buurt. Daar werken deskundige professionals die u ongetwijfeld ook goed kunnen adviseren. Vaak hebben ze betaalbare en kwalitatief hoogwaardige schoonmaakmiddelen op voorraad die uw doek er bijna als nieuw laten uitzien!

Tot slot...

We zouden bijna willen zeggen: veel schoonmaakplezier. Maar natuurlijk weten we dat dit niet de allerleukste klus is, zo vóór de winter.

Toch zeggen we: doe het wel. We zeiden het namelijk al eerder: regeren is vooruitzien!

Hebt u helemaal geen zonwering?

Geen probleem! We vinden het uiteraard goed als u dit blog deelt met uw vrienden en familie, die wel in de tuin een zonwering hebben hangen, of wellicht een markies.

Ook zij zijn gebaat bij deze tips!