Is de aanschaf van een zonweringssysteem voor uw tuin of balkon in het najaar goedkoper dan in het voorjaar?

18 september 2021 door Redactie

De zomer is voorbij, hoewel… je weet het nooit in september. Het kán soms nog wel eens verrassend lekker weer zijn met zeer aangename temperaturen.

Precies zoals we in de eerste week van september eigenlijk al weer met z’n allen buiten zaten. Of, de terrasjes opzochten.

En dus hebt u misschien ontdekt in die zonnige eerste week van september, dat het ook in de tuin nog lekker toeven was. En… dat u een zonwering miste!

We begrijpen dat dán de vraag bij u opkomt of u het zich loont om een zonweringssysteem voor uw tuin of balkon aan te schaffen.

Want, uiteindelijk wilt u – als de temperaturen méér dan aangenaam zijn en er geen wolkje aan de hemel is – toch wat schaduw creëren in de tuin.

Bijvoorbeeld met een knikarmscherm. Of, een uitvalscherm. Misschien zelfs een terrasoverkapping?

Wanneer aanschaffen?

We begrijpen óók dat u in eerste instantie denkt dat het eigenlijk veel slimmer is om in het voorjaar dan die zonwering aan te schaffen. Want, waarom zou u nu geld uitgeven voor iets dat u – met grote zekerheid - niet in de maanden oktober tot en met maart/april gaat gebruiken. Snappen we!

Maar… toch kan het zich lonen om nu in het najaar al actief op zoek te gaan naar een zonweringsysteem.

Dat kan ongetwijfeld bij een professionele zonweringsdealer bij u in de omgeving. (Kijk meteen in onze superhandige dealerlocator!).

Het is overigens niet zo dat zonweringssystemen in het najaar goedkoper zijn dan in het voorjaar. Het is wél zo dat de meeste zonweringsdealers in Nederland in het najaar iets meer tijd hebben. Immers, het is geen hausse (want, de meeste consumenten schaffen het een en ander in het voorjaar aan). Dus, de levertijden zijn korter.

Maar… er is dit jaar nog iets anders aan de hand, waardoor wij uiteindelijk u gaan adviseren om juist NU al – in het najaar – een zonwering aan te schaffen.

De verkoopprijzen van zonweringen gaan in 2022 met zekerheid stijgen.

Dat heeft simpelweg te maken met de hogere inkoopkosten. Grondstoffen en materialen zijn duurder geworden. U hebt dat vast al wel eens in het nieuws voorbij zien komen. En die te verwachten prijsstijgingen gelden ook zeker niet alleen voor de zonweringsbranche.

Hoeveel die prijsverhogingen exact zullen zijn, vinden we nu – as we speak – lastig te voorspellen. Maar ze komen er wel.

Nu goedkoper!

En daarom weten we 100% zeker dat u nu – in het najaar van 2021 – écht goedkoper uit bent als u nu start met uw oriëntatie.

Zoals we al zeiden in dit blog: er is vast en zeker een professioneel verkooppunt bij u in de buurt. Kijk meteen in de dealerlocator op deze site.

Of, vraag via onze site een offerte op.

U kunt dan zelf uw zonweringssysteem samenstellen. Natuurlijk is deze offerte geheel vrijblijvend. Het geeft in ieder geval een duidelijke indicatie van wat het een en ander kost.

Los van het financiële voordeel, ontstaat er bij aanschaf nú dan meteen nóg een praktisch voordeel.

Als in het voorjaar van 2022 de zon weer doorbreekt, dan hebt u uw zonwering al aan de gevel hangen, terwijl al die andere mensen die besloten te wachten met de aanschaf tot het voorjaar, dan geconfronteerd zullen worden met én langere levertijden én hogere prijzen.

Nou, tel uit uw winst!

Rainbow Collection: Making Shadow Beautiful.