Waarom zijn knikarmschermen de meest populaire zonweringen voor in de tuin, op het terras of op het balkon?

27 juni 2021 door Redactie
Hoewel er al enkele jaren geleden werd voorspeld, dat de populariteit van de traditionele knikarmscherm – voor een zonwering in de tuin, op het terras of op het balkon – zou afnemen, is het knikarmscherm anno 2021 eigenlijk nog steeds de meest verkochte in Nederland.
 
Natuurlijk zijn er prima alternatieven op de markt gekomen, ook bij ons in de Rainbow Collection, maar het verkochte volume knikarmschermen neemt nog steeds toe.
En, naar verwachting zal dit in de komende jaren ook niet veranderen.
 
De reden?
 
Een knikarmscherm is gewoon praktisch gemak.
 
Zo eenvoudig is het feitelijk.
 
De systemen zijn namelijk makkelijk te monteren aan de gevel in de tuin of op het balkon en bovenal geldt ook hier: een kind kan de was doen. Want, de bediening is al helemaal een makkie. Zeker bij de prachtige knikarmschermen van het merk Rainbow Collection, dat een steeds groter marktaandeel verovert in Nederland en ook steeds bekender wordt met het credo: Making Shadow Beautiful.
 
Men kan binnen het gamma aan knikarmschermen overigens kiezen voor handmatige of elektrische bediening. Dat scheelt natuurlijk iets in prijs maar helder is wel dat de meeste mensen altijd bereid zijn om iets meer te betalen om dan meteen te profiteren van het gemak van de elektrische bediening. Door middel van een knop op de muur, afstandsbediening of zelfs ook via een handige app.

We hebben enkele voordelen van de knikarmscherm op een rijtje gezet.

 1. Een knikarmscherm kan met een grote uitval worden geleverd. Daardoor is het mogelijk om in een (flink) deel van de tuin een gezond stukje schaduw te creëren. Hierdoor blijft het ook binnenshuis koeler omdat een zonwering uit de Rainbow Collection ook daadwerkelijk de zonnestralen – en dus de warmte – tegenhoudt.
   
 2. Een knikarmscherm kan altijd op maat worden gemaakt. Immers, elke gevel is anders.
   
 3. Een knikarmscherm heeft altijd een eigentijdse moderne en herkenbare look. Maar tegelijkertijd is deze op maat want de consument bepaalt vanzelfsprekend voor welk dessin doek hij kiest. Alles is mogelijk!
   
 4. Een knikarmscherm betekent per definitie vrije doorloop met veel ruimte. Immers, er staan geen palen of poten in de grond (in de tuin).
   
 5. Een knikarmscherm kan bijna horizontaal worden uitgedraaid.
   
 6. Natuurlijk dient men aan het eind van het seizoen een knikarmscherm wel schoon te maken, bijvoorbeeld door even goed een borstel over het doek te halen. Maar verder heeft een knikarmscherm een lange levensduur (tegenwoordig wel gemiddeld 15 tot 20 jaar) en is er niet echt veel onderhoud nodig.
   
 7. Eigenlijk verkoopt elke professionele dealer van zonweringen in Nederland zonweringssystemen zoals knikarmschermen. Dus, als er onverhoopt toch iets is met uw knikarmscherm: deskundigheid is altijd in de buurt. We weten zeker dat er bij u in de omgeving ook beslist een verkooppunt van de Rainbow Collection is gevestigd.
   
 8. De knikarmschermen uit de Rainbow Collection zijn bovendien Made In Holland. Dat levert heel veel voordelen op. Immers, de fabrikant is in Nederland gevestigd en is daarom een makkelijke en flexibele aanspreekpartner voor alle verkooppunten van professionele zonweringssystemen. Rainbow Collection staat onder andere vanwege deze reden bekend om zijn hoge servicegraad!
Kortom, het is logisch dat een knikarmscherm nog steeds het door de particulier gevraagde zonweringssysteem is voor de tuin, het terras of het balkon.
 
Gemak is het toverwoord.
 
Daarom: Making Shadow Beautiful!