Hoe lang gaat een zonwering in de tuin of op het balkon mee?

21 januari 2022 door Redactie

Als u op het punt staat om een zonnescherm aan te schaffen, bijvoorbeeld een knikarmscherm voor in de tuin of misschien een uitvalscherm voor op het balkon, dan weten we zeker dat u zich afvraagt wat de levensduur van een goede zonwering is.

Want tja… ook wij snappen uiteraard dat u niet over één nacht ijs wilt gaan. Een zonweringssysteem is uiteindelijk toch een flinke aanschaf. Die doe je niet elke dag!

Normaal gebruik

In z’n algemeenheid kunnen we stellen dat zonweringen tegenwoordig 15 tot 20 jaar meegaan. Natuurlijk is de levensduur afhankelijk van het gebruik, maar als we uitgaan van ‘normaal gebruik’ dan mag u absoluut op deze periode rekenen. Onder ‘normaal gebruik’ verstaan we overigens een ‘redelijke mate van duurzaamheid. Daarmee bedoelen we dat een zonnescherm wordt gebruikt op een wijze zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan mogelijke roestvorming of een onveilige elektriciteitsvoorziening die ooit in om of het huis zou kunnen ontstaan om wat voor reden dan ook.

En uiteraard onder welke omstandigheden deze gebruikt wordt. Het is en blijft een zonwering, dus bij regen en te harde wind altijd voorzorgmaatregelen treffen, dus niet gebruiken. Vanzelfsprekend telt mee de wijze waarop u bijvoorbeeld onderhoud pleegt aan het zonweringssysteem.

Of beter nog: als u bijvoorbeeld één keer per jaar de motor door een professional laat controleren, dan bent u al een heel eind op weg om de levensduur zo veel mogelijk te verlengen.

Juist ja, regeren is vooruitzien!

Maar natuurlijk gaat het ook om de basiskwaliteit van de zonwering.

De kwaliteit van uw zonwering is afhankelijk van verschillende factoren.. Vraag daar eens naar bij een professionele zonweringsdealer bij u in de buurt. Die kan tot op de millimeter uittekenen wat voor u het beste is. Zo beoordeelt deze professional ook de kwaliteit van de gevel en heeft hij beslist goede ideeën over de wijze van monteren.

Logisch ook. Zonweringsdealers doen dit werk elke dag! Ze weten het!

Bovendien ontdekt u dan – bijvoorbeeld bij zo een inmeetsessie – dat er veel meer mogelijkheden zijn, die nóg dichter bij uw persoonlijke wensen komen. Denk daarbij onder andere aan de kleur of dessin van het doek!

Service

De kwaliteit van uw zonwering wordt verder ook zeker bepaald door het niveau van de service die wordt geleverd door de leverancier of producent. Veel mensen ontdekken dat bij bepaalde producten van onbekende fabrikanten de service niet altijd optimaal is. Wij zien dan ook een duidelijke tendens dat men steeds vaker wil kiezen voor Nederlandse fabrikanten.

Het grote voordeel van een Nederlandse fabrikant is dat de professionele zonweringsdealer, waar u de aanschaf deed, makkelijk contact kan zoeken met die fabrikant / leverancier om eventuele knelpunten op te lossen. Makkelijker en sneller schakelen is het credo. Dat is dus ook in uw voordeel.

Dus… als u voor een aanschaf staat, doe deze dan heel bewust. We zeiden het al eerder in dit blog: regeren is vooruitzien. En laat uzelf goed informeren.

Vraag een vrijblijvende offerte op

We hebben dan ook een leuke tip voor u: speel eens wat met de configurator waarmee u een eigen zonwering samenstelt. U krijgt dan meteen een eerste indruk hoe hoog uw investering zou kunnen uitvallen. U ontvangt namelijk geheel vrijblijvend een prijsopgave in uw inbox.

Zeker weten dat die inspireert en dat die de basis is om het verdere gesprek aan te gaan met die professionele zonweringsdealer bij u in de buurt.

En u begrijpt het al: wij hebben er natuurlijk helemaal geen bezwaar tegen als u uiteindelijk kiest voor een prachtige zonwering uit de collectie van Rainbow Collection.

Making Shadow Beautiful!

Daar hebt u gegarandeerd vele jaren plezier van.