Na Eunice… Schade aan uw zonwering door de storm. Wat kunt u nu doen?

19 februari 2022 door Redactie

Nou – dat was me wat gisteren overdag en in de avond. Hoe hebt u Eunice beleefd?

Voor zover wij ons herinneren, hebben we lang niet zo een enorme (soms bijna verwoestende) storm gehad in Nederland. Een beetje Googelend kwamen we uit op een enorme orkaan die in januari 1990 over ons land raasde en alles platlegde.

Maar goed, we hebben het min of meer overleefd.

We hopen u ook.

Het is The Day After. Het is tijd om de balans op te maken. In dit blog geven we antwoord op de vraag: wat kunt u doen als u schade hebt aan uw zonwering?

Wel, we kunnen op dit moment één belangrijk advies geven. Kom snel in actie! Wacht niet al te lang.  (Of lees dit blog verder ónder de afbeelding)

Check meteen wat de mogelijkheden zijn

Natuurlijk kunt u meteen (vandaag nog?) contact opnemen met een professionele zonweringsdealer bij u in de buurt om te (laten) onderzoeken of de schade aan uw zonwering – bijvoorbeeld een knikarmscherm of een uitvalscherm – nog te herstellen is.

En, of alles nog functioneert zoals het zou moeten werken. (Controleer dat ook meteen!).

Bij al deze verkooppunten – verspreid over heel Nederland - werken deskundige vakmensen die meteen een oordeel kunnen geven of een goed advies voor u hebben.

Vanzelfsprekend schakelt u ook uw verzekering in om te zien wat er wellicht vergoed kan worden.

Echte schade?

Maar… áls de schade echt dusdanig groot én onomkeerbaar is, dus dat uw zonwering echt niet meer gebruikt kan worden, dan is het logisch dat u op zoek gaat naar een nieuw zonweringsysteem.

Hoeven we u eigenlijk niet te vertellen. Wist u al.

Levertijden

Echter, waar u wellicht niet bij hebt stil gestaan is dat de levertijden in 2022 behoorlijk oplopen. Daar kan Eunice overigens niets aan te doen: dit heeft te maken met de toenemende wereldwijde schaarste aan grondstoffen en materialen, waardoor fabrikanten en assembleurs van zonweringen ook langer moeten wachten op hún inkoop.

De productie in de keten loopt dus vertraging op. En uiteindelijk dus ook de verkoop aan u! Zeker als een zonweringssysteem op maat moet worden geproduceerd, wat in de meeste gevallen in Nederland aan de orde is.

Daarom: als u er weer keurig bij wilt zitten, zodra de lente aanbreekt en het zonnetje écht serieus begint te schijnen, kom dan snel in actie. Als u een dezer dagen een vervangende zonwering aanschaft, dan zou het moeten lukken om dan in maart of begin april bij u te monteren.

Check dit dus ook meteen bij dat verkooppunt in de buurt!

Kortom, regeren is vooruitzien.

Overigens… wij zijn natuurlijk tevreden als u – bij de aanschaf – gaat voor een zonweringssysteem uit de Rainbow Collection.

Dus... kijk meteen eens rond wat de mogelijkheden zijn!

 

Rainbow Collection:
Making Shadow Beautiful

NASCHRIFT:

 
Zonwering valt in de meeste gevallen onder de dekking van uw inboedelverzekering, maar bij sommige verzekeraars weer onder de opstalverzekering. Check dit dus bij uw verzekeringsmaatschappij. 
Veel succes!
Check meteen wat de mogelijkheden zijn