Te veel zon op je hoofd is in het najaar geen probleem. Maar… doe uzelf wel een lol! Regeren is vooruitzien!

21-09-2019
In dit blog gaan we het niet hebben over de klimaatveranderingen. Dat laten we aan de politiek over.

Maar, we hebben het wel over de verandering van het seizoen. Immers, de zomer is voorbij, het is inmiddels herfst en dat betekent dat u waarschijnlijk niet in de mindset zit om nu al te denken aan wat goed is voor uw tuin, volgend voorjaar.

Daarom zeggen we: regeren is vooruitzien!Bijvoorbeeld als u overweegt een zonwering of zonnescherm voor uw tuin aan te schaffen.

Natuurlijk kunt u wachten tot het voorjaar om dan binnen te stappen bij een dealer bij u in de buurt. Maar er zijn wel degelijk hele goede argumenten om juist nu in het najaar actie te ondernemen en dus over te gaan tot de aanschaf van een zonwering.
 

We hebben een aantal argumenten op een rijtje gezet:

1
De gemiddelde levertijd is korter

Met zonwering is het net als met ijsjes. Als de temperatuur in Nederland flink oploopt, dan hebben de verkooppunten van zonweringen het razend druk. Iedereen – misschien u ook? – wil dan – als het even kan – zo snel mogelijk een professioneel zonweringssysteem aanschaffen.

Maar ja… in het voorjaar en zomer kan de levertijd soms aardig oplopen.

Dat is beslist geen onwil van de door u geselecteerde dealer of de fabrikant. Het is nu eenmaal drukker; er moet méér worden geproduceerd en dat betekent dat de planning ingewikkelder wordt.

Het is dan ook heel simpel: in het najaar is er meer ruimte in de productiecapaciteit waardoor fabrikanten sneller kunnen leveren aan de dealers. U profiteert daarvan!


 

2
En dan is het ineens al tuinweer in maart of april!

Het lijkt wel alsof we er de laatste jaren geen peil meer op kunnen trekken maar het vermoeden bestaat dat het in Nederland vaker eerder warm is.

Waar u voorheen misschien pas eind april of in mei de schuifpui opentrok, zo waren er bijvoorbeeld dit jaar – in 2019 dus – al dagen in maart dat het in de middag eigenlijk al prima tuinweer was.

Misschien had u ook al wel zo vroeg in het jaar het tuinmeubilair uit de schuur gehaald?

Wel, als u in het najaar uw professionele zonwering bestelt en laat monteren, dan hoeft u in het aansluitende voorjaar dus niet stante pede en absoluut last minute aan de slag.

Terwijl de buren op dat moment nog op hun vrije zaterdagen diverse dealers moeten aflopen, zit u al lekker in de tuin en kunt u – als de zon te fel wordt – uw zonwering, bijvoorbeeld een knikarmscherm, al uit doen.

Wat is het leven dan toch mooi!
 

3
Speciale aanbiedingen….?

Als u belooft dat u dit blogje niet laat lezen door onze dealers (…), dan mag u nu verder lezen. Want… in het najaar – als het wat rustiger is in de showrooms – is er dus meer ruimte tot onderhandelen met de dealers.

Een zonweringssysteem is eigenlijk een seizoensgebonden product.

Wij schatten dat zo’n 70% van alle zonweringssystemen op jaarbasis in het voorjaar en in de zomer wordt verkocht. Van knikarmschermen tot markiezen, uitvalschermen en screens.

Er is dus helemaal geen reden voor dealers om in die periode uitgebreid met kortingen of aanbiedingen te werken. Simpelweg omdat ze het druk hebben.In periodes van relatieve rust stijgen dan ook uw kansen. U hebt dus een voordeel te behalen als u bij een dealer in zonweringen binnenstapt. Dat u uiteraard wel wat onderhandelvaardigheden moet hebben, moge duidelijk zijn.

Maar niet geschoten is altijd mis.

Kortom, er zijn dus kansen op financieel voordeel als u in het najaar aanschaft.

(Maar zoals afgesproken hè, beste lezer: dit niet verder vertellen aan de dealers!)