Te veel zon op je huid is niet gezond. Hoe doe je dat in de tuin?

06-06-2019
De zomer nadert. Het is te hopen dat we dit jaar veel zomerse dagen mogen noteren. Als de zon schijnt, dan zijn we met z’n allen immers beter gehumeurd. Aantoonbaar!

Een staalblauwe hemel, een lekkere temperatuur en een glimlach verschijnen op ons gezicht. En niet te vergeten die verkoelende cocktail of dat mousserende wijntje op de tuintafel!

Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee: lekker-in-de-zon-zitten, ook al is het in uw eigen tuin, kan ook best een groot gevaar voor uw gezondheid opleveren.

En daarom is de volgende vraag heel terecht: hoe groot is het gevaar van de zon (in de tuin)?

Het antwoord: Teveel zon op je huid is niet gezond!

Natuurlijk gaat de tekst verder onder de afbeelding.

Onderschatting

Zelfs in uw eigen tuin kan de zon (te) goed doordringen. Het gevaar wordt op die plek nogal eens onderschat. Natuurlijk kunt u een parasol uitklappen of het kinderbadje vullen met water en dat in de tuin plaatsen, om af te koelen, maar daar creëert u uiteraard niet de ultieme bescherming mee.

Of, wordt het een parasol of zonwering?

Het is van belang om eens goed uw tuin onder de loep te nemen. Ligt uw tuin op het zuiden? Of het noorden? Hoe is de bebouwing er omheen? Hoe hoog is de eventuele schuur in de tuin? Hoe heet kan het worden midden op de dag als de zon het felst schijnt?
Een goede bescherming is dus een must.

Natuurlijk gaat de tekst verder onder de afbeelding.U kunt niet alleen verbranden – waar u dan dagen last van hebt – maar ook voor de lange termijn is het niet goed voor uw lichaam als de zon u flink te pakken heeft gehad.

Wist u dat zelfs bij licht bewolkt weer de mens ook gewoon kan verbranden? Vooral als u in het voorjaar nog niet al te veel tijd hebt gehad om in de zon te vertoeven. Uw huid is dan nog niet gewend aan de zonkracht in Nederland. Ineens dus in uw zwembroek in de tuin is dan ook behoorlijk risicovol. Let vooral ook op kinderen; hun huid is dunner. Zij verbranden nóg sneller!

UV-straling

Naast de zonnestand en de dikte van de bewolking dient u nog met twee andere aspecten rekening te houden. De UV-straling bijvoorbeeld. Deze kan soms wel tot 10 á 20 procent versterkt worden als er water in de buurt is.

Jawel, dat verkoelende kinderbadje kan dus ook een negatief effect hebben. Ook de dikte van de ozonlaag telt mee; die varieert in Nederland. Ook bij minder felle zon kan de mens dus worden blootgesteld aan te veel UV-straling.

Natuurlijk gaat de tekst verder onder de afbeelding.In die zin adviseren wij u dan ook om altijd de nieuwsberichten in de gaten te houden. Vooral in de zomermaanden worden er tips tijdens het weerbericht van het journaal gegeven.

Natuurlijk kunt u zelf ook al anticiperen!

Hebt u bijvoorbeeld wel eens nagedacht over de aanschaf van een prachtige en goede zonwering? Die biedt niet alleen de natuurlijke bescherming tegen te veel zon, het is tegelijkertijd ook esthetisch een aanwinst.

En bovenal: als u op een warme zomerse dag de zonwering uit doet in de tuin, dan houdt u het automatisch ook koeler in de huiskamer.

Natuurlijk gaat de tekst verder onder de afbeelding.We vertellen u er graag meer over.

Binnen de Rainbow-Collection zijn er talloze mogelijkheden. En, we zijn er van overtuigd dat er bij u in de buurt een professionele dealer van ons merk is gevestigd.

Daarnaast nog een andere tip (maar die wist u waarschijnlijk al): smeren, smeren, smeren!

We wensen u een vrolijke, zonnige en veilige zomer!

Making Shadow Beautiful!


Ga op zoek naar een verkooppunt van de Rainbow-Collection bij u in de buurt!